Uzun bir süredir içerik üretmiyoruz, belki etkileşimin yeterince olmaması buna nedendir, onca verilen emeğe rağmen etkileşimde yaprak kıpırdamiyorsa hala, bunun nedeni ya içeriklerin yeterli derecede ilgi çekmemesi ya da hedef kitlemize hala ulaşamamış olmamız olabilir.
Bugün Youtube'da "çok tıklanan mobil uygulamalar" anahtar kelimesi ile yaptığım arama sonucu karşıma çıkan video içeriklerinde zaplarken ( 😀 ) çok uzun zamandır takip ettiğim webtekno kanalının içeriğinde durup videoyu izlemeye koyuldum, sonuçta webtekno icerikleri her zaman doyurucu ve bilgilendirici içerikler üreten bir kanaldır, deyimi yerindeyse alanının markasi olarak bilinir.
Az once zihnimize kodlanan bu marka algısının nasıl bir anda yerle yeksan olduğunu gördüm ve konuya dair bu iceriği yazmaya karar verdim.
Youtube'da yayınlanan içeriklerin etkileşim algoritmasına göre sıralandıgını hepimiz biliyoruz, bu algoritmayı oluşturan unsurlar; izlenme sayısı, beğeni sayısı, beğenmeme sayısı vb. etkilesim çesitlerinin yanında "yorum" unsuru da öne çıkmakta.
Youtube içeriklerini izleyen ve dinleyenlerin çok büyük bir kısmi( ben de dahil) video açildiktan hemen sonra ekranı kaydırıp yorumları okumaya başlar, çünkü yorumlar bir nevi içeriğin kalitesine not veren en önemli etkileşimlerden biridir, çünkü zamanımız degerlidir.
Az once yaşadığım olayda video içerigini açtığımda yorumlar kısmının en tepesindeki "orayı hızlı gecicem burayı hızlı gecicem hic bir halt anlamadim" yorumunu ve bu yorumun yuksek sayıda beğeni almasını farkettigimde bilinçsiz olarak videoyu kapatıp diger içerige odaklanmam bir kaç saniyeyi aldı, tuhaf bir durumdu, marka icerik üreticisi bir kanalın icerigini tek bir yorum alt etmişti.
Genelde bu tarz yazılar pek yazmam ama etkileşimin önemini canlı canlı yaşadıgım için aktarmak istedim.
Sonuç olarak ürettigimiz şey herneyse bu ürünü kullananların geri dönüşleri ürünümüzü marka yapan etkendir. Olumsuz geri dönüşler markamızı uçurumdan aşağı yuvarlayabilir, unutmayalım. Güzel bir hafta sonu olsun hepimiz için.